Karácsony az alsóban

Ahogy az egész világon, így a mi iskolánkban is máshogy alakult az idei karácsony, mint ahogyan azt év elején elterveztük. Kicsit halkabban, kicsit bensőségesebben. De talán nincs is ezzel gond, hiszen a betlehemi istálló is azon az éjszakán, amikor Jézus megszületett, a békét és a csendes szeretet sugározta.

Tanítóink törekedtek arra, hogy a megváltozott körülményekhez igazodva, osztályszinten ünnepeljék meg a Megváltó születésének ünnepét. A termekben fények csillogtak, a magnókból halk zene szólt és a bejáratnál álló karácsonyfa is jelezte a tanulóknak, hogy gyönyörű ünnep közeledik.

Az egész napot a karácsony ünnepe hatotta át. Ma minden óra egy kicsit hittanórává változott és minden szó Jézusról beszélt. Készültek papírból betlehemek, karácsonyfára angyalkák, csillogó ablak- és ajtódíszek. Egyes osztályok hetekkel korábban kihúzták egymás nevét és ezen a napon a tanulók meg is ajándékozták egymást.

Bár nem így terveztük ezt a karácsonyt, ahogy valószínűleg Mária és József sem úgy tervezték el Jézus születését, ahogy az akkor alakult, de ez a nap megmutatta nekünk, hogy az ünnephez elég egy kis osztályterem is, ha a bent lévők szeretettel éreznek egymás iránt.

[Best_Wordpress_Gallery id=”21″ gal_title=”Karácsony – 2020″]