Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

2021. október 18-án iskolánk tanulói, tanárai és hitoktatói csatlakoztak ahhoz a világméretű kezdeményezéshez, mely a rózsafüzér közös imádkozására buzdítja a gyermekeket.

Maga a kezdeményezés Venezuelából indult: 2005 nyarán gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért, miközben a mellettük levő asszonyok határozottan érezték a Szűzanya jelenlétét.

Napjainkban ez a kezdeményezés nemcsak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt. Kiinduló gondolata az a Pio atyától származó idézet volt, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. 

A járványhelyzet miatt iskolánk tanulói több csoportban csatlakoztak az imalánchoz. Felsőseink a Nagytemplomba mentek át, ahol Máté atya irányításával imádkozták el az örvendetes rózsafüzért, alsósaink pedig az udvaron gyűltek össze, ahol a hitoktatók előimádkozása mellett kérték a Szűzanya közbenjárását.

A közös imádkozás után lehetőség volt mind a Nagytemplomban, mind az alsó tagozat kápolnájában a kihelyezett Szűz Mária szobornál osztályonkénti imára, amelybe több hittancsoport is bekapcsolódott.  Iskolánk tanulói és osztályközösségeink nagy erőt merítettek ebből az alkalomból, hiszen megtapasztalhattuk, hogy összetartozunk, egyek vagyunk, s van közbenjárónk Istennél a mi Égi Édesanyánk