Bemutatkozás

„A jövőnek sok neve van:
a gyenge úgy hívja -elérhetetlen,
a gyáva úgy- ismeretlen,
a bátor-lehetőségnek nevezi.”

(Viktor Hugo)

Szeretettel köszöntök mindenkit! Kovács Krisztina vagyok.

2023 augusztus 1-től én vagyok az iskola intézményvezetője.

Dr. Udvardy György érsek atya és Dékány Árpád Sixtus EKIF vezető atya, mint az iskola fenntartóinak jóvoltából és Gombásiné Takács Gyöngyi igazgató asszony egyetértésével az a megtiszteltetés ért, hogy felkérést kaptam arra, hogy az eddigi kiváló működést tovább folytatva és az új, most következő változásokat szem előtt tartva vezessem az iskolát.

Nagyon köszönöm a bizalmukat!

Pártos Géza kiváló rendező mondta születésnapján, hogy: 75 éves lettem, ez velem eddig még nem fordult elő. A rendező után szabadon, én mondhatom azt, hogy intézményvezető leszek, ez eddig még nem fordult elő velem. 🙂

Köszönöm mindenkinek a megtisztelő bizalmat!!

Kicsi koromtól pedagógusnak készültem. Iszkázi lány vagyok, így az általános iskolát a kertai iskolában végeztem. Ezek után ide kerültem Pápára a Türr István Gimnáziumba. Kollégiumban laktam, amit annyira nem szerettem.

Szakmai múltam:

Érettségi után Győrbe kerültem a tanítóképző főiskolára. Majd Szombathelyre jártam történelem szakra. Miután végeztem, Somlóvásárhelyen  dolgoztam kevés ideig, majd Devecserben tanítottam hosszú évekig.

Devecserben nehéz terepen szocializálódtam a szakmára, sok-sok továbbképzésen és tanfolyamon, szakvizsgás továbbtanuláson vettem részt. A régi iskola híveként, következetes, kissé szigorú de szeretetteljes légkörben végeztem a munkámat tanítóként osztályfőnökként tanárként. A volt és jelenlegi diákok visszajelzése és szeretete a legjobb és legnagyobb jutalom, amit a mai napig megkapok. 2018-ban megszereztem a pedagógus II. minősítést és az idei tanévben bekerültem a mesterprogramba, szaktanácsadó minősítés elérése a célom.

Volt kitérőm a tankerület világába is. Mikor létrehozták őket járási szinten működtek. Így a Devecserben megalakuló hivatal munkatársa lettem 3 évre.

A tankerületi központok megalakulása után visszamentem tanítani Devecserbe.

Aztán jött egy érdekes megkeresés az életembe. Amikor Udvardy érsek atya átvette az egyházmegyét, szervezetfejlesztésbe is kezdett. Így alakult meg az egyházmegye oktatásáért felelős iroda, Sixtus atya vezetésével. Neki lettem a munkatársa 3 évvel ezelőtt. Ezt párhuzamosan csináltam a tanítással.

Pár szó a magánéletemről:

„Mindennek kisebb jelentőséget kell tulajdonítanunk, és mindent könnyű szívvel kell viselnünk.
Emberhez illőbb nevetni, mint siránkozni az életen”. (Seneca)

 17 éve élek özvegyként, férjem egy közúti balesetben meghalt.
3 gyermekünk született. Már felnőttek, van 2 unokám is

Katolikus hitem sokat segített életem minden pontján. Fontos része az életemnek.

Ez a munka a hivatásunk – pedagógusnak lenni. Ahhoz, hogy valóban ezek lehessünk, olyan intézményi háttér kell, amely inspirál, támogat, irányokat jelöl, mindenekfelett együttműködésre ösztönöz, biztosítja a stabil, kiszámítható kereteket. A változó követelményekhez, az új diákgeneráció sajátosságaihoz alkalmazkodnunk kell, különben két külön világban fogunk élni.

Ez egy olyan út, amely tele van lehetőségekkel és feladatokkal, azt várom tehát, hogy az érintettekkel –diákokkal, kollégákkal, szülőkkel, partnerekkel közösen tudjuk ezt bejárni. Erre az útra hívok tehát mindenkit, és kérem őket, a maguk eszközeivel támogassák, hogy ezek ne csak leírt gondolatok maradjanak, hanem tettek formájában életre kelhessenek. Kívánok magunknak kiváló együttműködést, szeretetteljes légkört és sok-sok vidám, felemelő percet, hogy azt a munkát, amit Igazgató asszonnyal elkezdtek, olyan magas színvonalon tudjuk folytatni, mint ahogy eddig is zajlott és méltóak legyünk ehhez az eredményhez és az intézmény hírnevéhez. Mindenkire számítok ebben a munkában! Pedagógusokra, szülőkre, gyerekekre, és az intézménnyel kapcsolatban lévő külső szervezetekre. Köszönöm Igazgató Asszonynak, hogy ilyen kiváló intézményt alakítottak ki itt, és ezt adja át.

Új tanév mindig mindenkinek sok-sok izgalmat rejt. Ez manapság pedig még sokkal-sokkal több ismeretlen tényezőt rejt.

Szeretném, ha a sok előttünk álló változás ellenére, vagy éppen azért, bizalommal teli, jó hangulatú, eredményes tanévet zárhatnánk majd júniusban, és az előttünk álló években innovatív és stabil hely lenne az iskolánk gyermeknek, pedagógusnak, szülőnek és a fenntartónknak is.

Jó munkát és jó együttműködést kívánok mindannyiunknak!

Szeretettel: Kovács Krisztina