Karácsonyi lelki nap

„Ne díszített fákon, hanem
 a szívekben legyen karácsony.”
/Szilágyi Domokos: Karácsony/

A karácsonyi lelki napunkat az év utolsó tanítási napján tartottuk. Törekedtünk arra, hogy a járványügyi előírásokat betartva, értékes és élménydús lelki programokat nyújtsunk tanítványainknak.

Az ünnepi előkészületben három atya is segítségünkre volt. A felsősökkel dr. Mail József apát úr és lelkiigazgató, valamint Stadler Dezső atya beszélgetett, az alsósokhoz Meleg Máté káplán úr jött el.

Az atyák felelevenítették az első karácsony történetét, majd megbeszélték a gyerekekkel annak napjainkra érvényes mondanivalóját is. Előadóink nagyon nyitottak és közvetlenek voltak a diákokkal. Az általános karácsonyi téma után személyes élményeket és emlékeket is megosztottak velünk. A beszélgetés végén kérdésbörze volt, ahol még arra is választ kaptak tanítványink, ki miért döntött a papi hivatás mellett. Az alsóban Melinda néni egy gitáros karácsonyi ének megtanításával tette még szebbé a beszélgetéseket.

A napot osztályszinten folytattuk tovább. Megtekintettük az előzetesen felvett karácsonyi hangverseny műsorszámait, majd a legtöbb osztályban megajándékozták egymást a gyerekek. Ezután az osztálytanítókkal karácsonyi kézműveskedés és filmnézés zajlott.

A napot szentmisével zártuk, melyet a három atya közösen celebrált.

Lelkileg feltöltődve, ajándékokkal a kezükben és a szívükben térhettek haza pedagógusaink és tanítványaink a nap végén.